SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko smak

  • Tofu wędzone Go Vege - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    Tofu to produkt lubiany przez wiele osób, ponieważ można z nim zrobić właściwie wszystko. Jego smak jest neutralny, dlatego pasuje do wielu różnych dań. Co więcej, przejmuje szybko smak przypraw, których używamy. Może stanowić podstawę posiłku, zastępując porcję mięsa, lub być dodatkiem np. do sałatki. Najczęściej znaleźć możemy tofu naturalne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9424 Data: 2022-01-05 18:53:29
  • Co jeść na sylwestra? Zdrowe przekąski na Nowy Rok!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sylwester to symboliczne pożegnanie starego roku i entuzjastyczne powitanie nowego. To okazja do wspólnego świętowania, refleksji nad minionym rokiem oraz budowania planów i wyzwań na przyszłość. Dla wielu osób to również symboliczny punkt startowy w drodze do zdrowszego stylu życia i lepszej sylwetki. O czym przeczytasz w tym artykule? Udanej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 618 Data: 2023-12-20 15:08:27
  • Przejście na dietę - jakie zamienniki słodyczy stosować?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    O ile osoby trenujące podczas okresu redukcji tkanki tłuszczowej zazwyczaj przyzwyczajone są do tego, że trzeba zrezygnować z pewnych form łakoci w diecie, na rzecz bardziej złożonych i niskoprzetworzonych pokarmów, o tyle osoby startujące po raz pierwszy z własną metamorfozą posiadają pewien problem z tym, co wybrać, aby zaspokoić chęć słodkiego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3431 Data: 2017-07-26 09:33:08
  • [...] mąka owsiana, maślanka w proszku, koncentrat białek serwatkowych WPC 80%, lecytyna, twaróg w proszku, białka mleka, fosforan sodu, białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, maltodekstryna, przecier banana, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, difosforany mąka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10633 Data: 2017-12-31 08:51:30
  • Nie jest niczym odkrywczym, że białka nie brakuje w tradycyjnej żywności, ale kiedy się spieszysz i musisz zjeść coś na szybko, to odżywka białkowa jest świetnym rozwiązaniem. Wystarczy porcja białka w proszku zmiksowana z owocami lub płatkami, żeby uzyskać wartościowy posiłek.  Choć na rynku dominuje białko serwatkowe i sojowe, to producenci [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3450 Data: 2021-08-20 13:24:40
  • Czy sos sojowy jest zdrowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sos sojowy to popularna płynna przyprawa i jeden z najważniejszych składników stosowanych w kuchni azjatyckiej. Dzięki niemu potrawy mają wyjątkowy, orientalny smak. Co kryje się w tym przypominającym Maggi płynie, że jest tak lubiany? Jak powstaje sos sojowy i czy można go spożywać bez obawy o zdrowie? Czy sos sojowy jest zdrowy? Dostarczanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1712 Data: 2022-12-14 20:43:08
  • Co zamiast chleba pszennego?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Istnieje kilka powodów, dla których ludzie unikają albo chociaż ograniczają spożycie pszennego chleba. Do grona tych osób należą m.in. osoby chorujące na celiakię, chorobę autoimmunologiczną, w której organizm reaguje problemami trawiennymi, w odpowiedzi na spożywanie produktów zawierających gluten (takich, jak produkty na bazie pszenicy).  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2874 Data: 2020-01-13 08:40:28
  • Czy można jeść sos tatarski będąc na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sosy znane są z tego, że stanowią dość tuczący dodatek do dań. Zwykle też mówi się, że makaron czy ziemniaki wcale nie są złe, nie są tak kaloryczne, tylko to właśnie sosy robią z nich bombę kaloryczną. Oczywiście wszystko zależy od przepisów. Dawniej sosy opierały się na ciężkich składnikach, takich jak majonez czy też mąka, którą nasze babcie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2374 Data: 2019-06-24 13:08:11
  • Czy wszystkie przetworzone produkty są złe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przetworzona żywność nie bez powodu ma złą reputację. Na każdym kroku sugeruje się, aby jej unikać na korzyść naturalnych i bardziej wartościowych produktów. Czy jednak wszystkie z nich są złe, czy może jednak da się wybrać mądrze i włączyć niektóre z nich do naszej zdrowej diety? Podsumowanie Możesz jeść niektóre przetworzone produkty, jeśli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 799 Data: 2022-08-11 06:56:27
  • Czy kurczak z rożna jest zdrowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mieć pełną kontrolę nad używanymi składnikami. Podsumowanie Kurczak z rożna to niezły wybór, kiedy mamy ochotę na zjedzenie czegoś kupnego od czasu do czasu. Jest bogaty w białko i składniki odżywcze i stanowi wygodną oraz niedrogą alternatywę dla mniej zdrowych dań typu fast food. Jeśli chcesz uniknąć spożycia niechcianych dodatków zawartych w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3783 Data: 2022-12-02 10:31:57
  • [...] związki o funkcjach budulcowych i regulacyjnych, takie jak białka, peptydy czy aminokwasy. Znaczące ułatwienie w zaspokajaniu zapotrzebowania na substancje pochodzenia białkowego zapewniają odżywki białkowe, zwłaszcza kiedy są tak smaczne, że chce się powiedzieć „SZTOS”. Stanowią one świetne źródła aminokwasów niezbędnych, w tym BCAA [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1503 Data: 2023-01-03 14:40:04
  • Osoby aktywne doskonale znają uczucie nadmiernego napięcia mięśniowego. Niestety prowadzi to niekiedy do sięgania po środki przeciwbólowe, które nie do końca są dobrym wyborem. Na szczęście są zdrowsze alternatywy w postaci naturalnych środków. Kurkumina Kurkumina ma właściwości przeciwzapalne, dzięki czemu zmniejsza markery stanu zapalnego po [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5941 Data: 2020-02-02 16:56:18
  • [...] papryka czerwona, seler, papryka zielona, papryka żółta, pietruszka nać, czosnek), fasola czerwona gotowana 15%, koncentrat pomidorowy 6%, teksturat białka pszennego 2% (białko pszenne, mąka pszenna), skrobia ziemniaczana, cukier, sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sól, ekstrakty przypraw (pieprz czarny, lubczyk, por, liść [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2229 Data: 2022-03-13 19:11:01
  • Sushi, tradycyjne danie kuchni japońskiej, nieustannie utrzymuje ogromną popularność na całym świecie, także w Polsce. Zdrowy tryb życia odgrywa dziś kluczową rolę wśród wielu osób i często pada pytanie, czy sushi może być częścią zdrowej diety odchudzającej? Na pierwszy rzut oka wydaje się ono zdrowym, pożywnym posiłkiem, gdyż zawiera ryż, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 651 Data: 2023-10-29 18:54:46
  • Zdrowa dieta ketogeniczna - co warto uwzględnić?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dużą ilość białka. I wtedy spożycie białka może okazać się już niewystarczające.  Na szczęście przemysł suplementacyjny dostarcza nam niezwykłe bogactwo odżywek wysokobiałkowych tak, że nawet „ketoweganie” znajdą przemyślane kompozycje białek pozwalające zapomnieć o brakach tego makroskładnika. Po odżywki wysokobiałkowe powinniśmy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 853 Data: 2021-10-29 14:32:26
  • ALLNUTRITION Whey Protein jest odżywką wysokobiałkową, której głównym zadaniem jest zapewnienie odpowiedniej ilości białka, dostępnego w bardzo krótkim czasie od spożycia. To zadanie doskonale spełnia źródło białko wykorzystane w ALLNUTRITION Whey Protein - koncentrat białek serwatkowych (WPC), charakteryzujące się bardzo szybkim wchłanianiem i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1669 Data: 2022-05-18 19:19:29
  • Co z tymi jajami?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] pakowania, niestety ten rodzaj jaj bardzo rzadko można spotkać w sklepach. Klasa A to klasa spotykana zazwyczaj w sklepach, są świeże, skorupka nie powinna być popękana, a białko powinno być płynne i zbite, Klasa B to jajka tak zwanej drugiej klasy. Klasa C jajka te są przemysłowe, niesortowane, nie nadają się one do sprzedaży detalicznej. A [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3208 Data: 2017-09-16 12:06:46
  • Osoby aktywne i dbające o zdrową dietę, coraz chętniej sięgają po odżywki białkowe, aby poprawić wzrost mięśni, regenerację potreningową i ułatwić sobie utrzymanie prawidłowej wagi ciała. Coraz częściej słyszymy o odżywkach białkowych w kontekście odchudzania się oraz utrzymania sprawności i zdrowia osób starszych.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6712 Data: 2020-02-13 13:45:26
  • Co jedzą mieszkańcy najzdrowszych państw świata?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy wiecie, które państwa uchodzą za najzdrowsze? Jednym ze wskaźników jest długowieczność i biorąc pod uwagę ten czynnik można wyróżnić pięć państw – Monako, Japonię, Singapur, Hiszpanię i Grecję. Co decyduje o tej niezwykłej długowieczności w tych krajach? Singapur Singapur jest kolejnym krajem obdarzonym długowiecznością – średnia długość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3057 Data: 2019-02-16 12:45:58
  • Cztery zdrowsze alternatywy dla białego ryżu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ryż jest jedną z najpopularniejszych form węglowodanów jedzonych na świecie. W krajach azjatyckich ryż jest podstawą wielu potraw. W Stanach Zjednoczonych i Europie większość ludzi spożywa biały ryż, który nie jest uważany za szczególnie pożywny. Biały ryż ma niewielką ilość minerałów, witamin i błonnika, który ma za zadanie spowolnić wzrost [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3455 Data: 2018-11-13 10:02:18